Terugblik: Trainingsdag voor Werkgeversadviseurs

Verschillende adviesinstanties bundelden hun krachten voor een training gericht op het verder brengen van duurzame inzetbaarheid bij werkgevers. Het project Duurzame Inzetbaarheid Noord heeft als doel dit onderwerp meer in de schijnwerpers te zetten vanuit een publieke invalshoek.

Zestien adviseurs van het UWV Emmen, de gemeenten Coevorden en De Wolden, SBB en SW-bedrijf STARK hebben zich toegewijd aan dit initiatief. Op 11 oktober en 2 november 2023 namen ze in twee groepen deel aan een intensieve trainingsdag over duurzame inzetbaarheid bij het UWV in Emmen.

Paul Gengler, HR- en Organisatieadviseur bij Nononsens HR Solutions, leidde de dag en behandelde essentiële vraagstukken. Van de definitie van duurzame inzetbaarheid tot cruciale thema's, het praktische rendement van aandacht voor duurzame inzetbaarheid en hoe werkgevers betrokken kunnen worden bij dit onderwerp. Daarnaast stond het opstellen van een effectief actieplan voor werkgevers ook centraal.

De kennis die tijdens deze dagen werd vergaard, wordt in december geëvalueerd tijdens een terugkomdag bij SW-bedrijf STARK in Hoogeveen. Het doel is om van elkaars ervaringen te leren en zo de impact van duurzame inzetbaarheid verder te vergroten.

Terug naar overzicht