Duurzame Inzetbaarheid Noord is ontstaan vanuit de samenwerking rondom het eerdere project in Drenthe. Samenwerking bloeit voort na het project, gedreven door de overtuiging dat aandacht voor duurzame inzetbaarheid de arbeidsmarkt in Noord Nederland versterkt.

In het Noorden groeit de beroepsbevolking minder snel dan in de rest van Nederland. We hebben dus minder mensen om het werk te doen. Juist daarom is het belangrijk om de mensen die wél kunnen werken duurzaam inzetbaar te houden!


We hebben een heldere missie:

het bevorderen van duurzame inzetbaarheid in Noord-Nederland.


We willen dat de mens weer op de agenda komt. Werkgevers moeten meer aandacht besteden aan de groei en ontwikkeling van hun medewerkers. Daarom bieden wij een kennisplatform, organiseren we bijeenkomsten, verbinden we partijen en het verspreiden we informatie.

We delen actief relevante kennis, nieuws en agenda-items op onze website: een rijke bron van informatie en dient als een centraal punt voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Ook is onze website dé plek om een gekwalificeerde specialist te vinden voor de langdurige inzet van medewerkers binnen jouw organisatie.

Ons unieke instrument, de Quick Scan, biedt werkgevers de mogelijkheid om hun huidige staat van duurzame inzetbaarheid te beoordelen en verbeterpunten op een praktische manier te identificeren. Aan de hand van de 'quick wins' kan men ook meteen aan de slag met gepersonaliseerde tips.

Onze LinkedIn-groep, met meer dan 450 leden, is een bloeiende gemeenschap waar professionals elkaar kunnen ontmoeten, ideeën kunnen uitwisselen en samen kunnen werken aan initiatieven op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Daarnaast hebben wij een breed netwerk van belangrijke publieke en private partijen en gaan onze adviseurs regelmatig in gesprek met werkgevers over hun uitdagingen en wensen over de belangrijkste factor in hun organisatie: The Human Factor!