Sfeervolle Terugkomdag Adviseurs Duurzame inzetbaarheid Noord

Op donderdag 13 december genoten adviseurs van het project Duurzame Inzetbaarheid Noord van een boeiende terugkommiddag bij het ontwikkelbedrijf Stark in Hoogeveen. Met een opkomst van 11 enthousiaste adviseurs werd het een geslaagde bijeenkomst met veel waardevolle inzichten.

De middag begon onder het genot van een kop koffie, waarbij oude bekenden bijpraatten en nieuwe gezichten elkaar ontmoetten. De sfeer was warm en ontspannen in de zaal, waar het programma van start ging met een boeiende presentatie door Hilde Wielink over het leerbedrijf Stark. Zij wist op levendige wijze te vertellen over de essentie van Stark en de diverse werkzaamheden die binnen het ontwikkelbedrijf worden verricht.

Stark biedt werkplekken aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en is actief bezig met duurzame inzetbaarheid, onder andere met het vitaliteitsprogramma 'Stark & Fit'. Dit programma omvat onder meer regelmatige bezoeken van een chiropractor en een samenwerking met het Alfa College voor de oprichting van een kapsalon.

Na een heerlijke lunch kregen de aanwezigen nog een rondleiding door het pand van Stark. Stark besteed via mooie beeldende communicatie aandacht aan goede arbeidsverhoudingen en duurzame inzetbaarheid. Daarna was het al snel tijd voor het eigen programma van Duurzame Inzetbaarheid Noord. 

Het interactieve programma bood ruimte voor het delen van ervaringen en het bespreken van uitdagingen door de adviseurs. Verschillende verhalen, variërend van succesverhalen tot gebieden waar nog verbetering mogelijk is, werden gedeeld. Veel bedrijven zijn al op eigen wijze bezig met duurzame inzetbaarheid, wat natuurlijk geweldig is om te horen!

Aan de hand van verschillende casussen werden de aanwezigen uitgedaagd om gezamenlijk oplossingen en kansen te bedenken voor diverse situaties bij werkgevers. Discussies en waardevolle input resulteerden vrijwel altijd in passende oplossingen. Als afsluiting werden nog inhoudelijke zaken besproken; de adviseursmonitor werd doorlopen en de nieuwe flyer werd gepresenteerd. Twee waardevolle hulpmiddelen voor onze adviseurs om werkgevers te ondersteunen.

Met trots kijken we terug op deze inspirerende en informatieve terugkommiddag, waarbij kennisuitwisseling en gezelligheid hand in hand gingen!

Terug naar overzicht