Preventiesessie: psychisch verzuim voorkomen en mentaal welzijn stimuleren

Op de werkvloer staat mentaal welzijn helaas al tijden onder druk. 20% van de Nederlandse medewerkers ervaart mentale klachten. Terwijl het juist gelukkige geesten zijn die zorgen voor goede prestaties. Daar gaan wij in deze bijeenkomst mee aan de slag!

De meest recente cijfers tonen aan dat psychische klachten een significant aandeel hebben in het werk gerelateerde verzuim in Nederland. In 2023 waren er 2,9 miljoen verzuimdagen met psychische klachten en dat kost de Nederlandse samenleving ruim 1 miljard euro op jaarbasis. Alhoewel voor 2024 een daling verwacht wordt in het totale ziekteverzuim, zijn mensen gemiddeld langer ziek, zeker bij mentale problemen. (Arbo Unie)

Programma

Tijdens de bijeenkomst bieden wij kennis, inzicht en vooral praktische handvatten. Drie sprekers lichten mentaal welzijn op de werkvloer vanuit drie verschillende perspectieven toe: beleid, leiderschap en organisatiecultuur.

Sprekers

Margriet Formanoij | Trimbos | projectmanager mentale belasting in werk en coach   
Margriet  Formanoij spreekt over hoe werkgevers organisatiebreed beleid kunnen creëren om mentaal welzijn te stimuleren. Margriet houdt zich al sinds 2003 bezig met arbeid en gezondheid. 

Willeke Eskes | Robidus | Teamleider preventie-en verzuimspecialisten   
Willeke Eskes spreekt over hoe leidinggevenden tijdig mentale klachten kunnen signaleren en het gesprek aan kunnen gaan om verzuim te voorkomen. Willeke combineert praktische ervaring als casemanager met de strategische blik van adviseur en propositie-ontwikkelaar.  

Nieky Vlerken | Zelfstandig | HR-adviseur en ervaringsdeskundige  
Nieky Vlerken maakt gevoelige en onuitgesproken thema’s bespreekbaar. Daarmee draagt zij bij aan een positieve organisatiecultuur. Nieky spreekt zowel vanuit eigen ervaringsdeskundigheid als de diverse HR-rollen die zij binnen organisaties inneemt.  

Praktisch Informatie:

Wanneer? Donderdag 3 juli van 15.00 – 16.30 uur
Waar? Online via Teams
Voor wie? Werkgevers, HR-professionals, P&O-adviseurs en leidinggevenden  
Deelnemen? Via dit aanmeldformulier

 

Terug naar overzicht