Bruin Cafe Sessie voor Leidinggevenden

Het project Duurzame Inzetbaarheid Drenthe heeft drie modules ontwikkeld, waarmee leidinggevenden direct aan de slag kunnen:

  • de DI-Scan, laat zien waar je als leidinggevende staat en waar je nog kunt verbeteren
  • het leidinggevenden programma, richt zich 'in company' op groepen leidinggevenden
  • het programma voor individuele leidinggevenden (verloopt via open inschrijving)

Bruin Café Sessie
Adviseur Paul Gengler verzorgde onlangs een bijzondere 'in company'-sessie voor een groep leidinggevenden van het Hemmes Installatietechniek uit Coevorden. De sessie vond plaats in een tot Bruin Café omgebouwde kantine boven het magazijn. "We zijn gestart met een oefening waarbij deelnemers hun leerdoelen vertelden aan collega’s", legt Paul uit.."Die kregen vervolgens de opdracht om verhelderende en nieuwsgierige vragen te stellen. Daarna draaide de betreffende leidinggevende zich om en mochten de collega’s ‘respectvol roddelen’. Zo kwam iedereen aan de beurt. Daarna volgde de theorie over situationeel leidinggeven, met vier specifieke rollen: de macho, de mama, de mol en de volwassen leidinggevende. Deze rollen werden stuk voor stuk nagespeeld in praktijkvoorbeelden. De sessie heette dan ook niet voor niets “op naar volwassen vakmanschap!”

Zelf aan de slag?
Wil je zelf ook aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid als leidinggevende? Kijk dan op de pagina met ons Leidinggevenden Programma.

 

Terug naar overzicht