Subnavigatie

Stichting Knip staat voor preventie van financiële problemen.

Bij Stichting Knip houden we ons bezig met activiteiten die de financiële zelfredzaamheid van mensen stimuleert. Dat doen we in de vorm van budgettrainingen, -coaching, e-learning, geldlessen en andere activiteiten waarmee het bewustzijn willen vergroten.

Ook zie je ons regelmatig op markten, beurzen en scholen. Overal waar we de mensen kunnen informeren over het voorkomen van schulden, kun je ons tegenkomen! Onze particuliere activiteiten worden veelal mogelijk gemaakt door gemeentelijke subsidies of gefinancierd door woningbouwcorporaties. Voor deelnemers zijn de budgettrainingen dan ook gratis.

Waar en wanneer de budgettrainingen plaatsvinden wordt vermeld op onze agenda pagina: https://stichtingknip.nl/agenda/

Voor het bedrijfsleven
Ook in en voor het bedrijfsleven zijn we actief! Steeds meer organisaties worden geconfronteerd met financiële problemen van werknemers. Uit onderzoeken blijkt dat medewerkers hierdoor slechter inzetbaar zijn op de werkvloer. Het ziekteverzuim stijgt en de afdelingen financiële administratie en HR krijgen er op deze manier een extra taak bij om dit in goede banen te leiden. Ook van leidinggevenden wordt steeds meer (inlevingsvermogen) gevraagd.

Stichting Knip kan werknemers door middel van praktische trainingen, vaardigheden en kennis overbrengen zodat zij niet (verder) in financiële problemen komen. We leggen een goede basis bij de werknemer;  zijn financiële huishoudboekje komt weer op orde. De inhoud van de trainingen is gebaseerd op de praktijk en er wordt gewerkt met de laatste wet- en regelgeving. Daar waar nodig kunnen we persoonlijke 1 op 1 budgetcoaching aanbieden.

Laaggeletterdheid
2,5 miljoen mensen in Nederland van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is ongeveer 1 op 6! Ook in jouw (werk)omgeving is de kans dus groot dat er zich iemand bevindt die hier moeite mee heeft. Speciaal voor die medewerkers heeft Stichting Knip een budgettraining in workshopvorm ontwikkeld: GELD, het kan slimmer! In vier workshops gaan we in op vier financiële onderwerpen: huishoudboekje, papierwinkel, uitgerekend en woonlasten. Iedere week wordt één onderwerp besproken. De training wordt gegeven door een gecertificeerd budgetcoach, is gebaseerd op onze reguliere budget-trainingen en volledig ingericht op en aangepast aan deze specifieke doelgroep. De workshops zijn niet betuttelend en erop gericht in de toekomst financieel zelfredza(a)m)er) te zijn.

Contact
Alle trainingen en workshops van Stichting Knip kunnen in house gegeven worden. Neem contact met ons op; we bespreken graag de mogelijkheden van preventie, budgetcoaching en -training met je!

Bekijk de website van Stichting Knip